Vuosinäyttelyn avajaiset 29.9.15 klo 17-20

47. vuosinäyttely sai hyvät puitteet Kaapelitehtaan Valssaamossa siihen osallistuneen 55 jäsentaiteilijan upeiden töiden ja erinomaisesti onnistuneen Hanna Ugglan jyrytyksen ansiosta. Ripustukselle ja sen tehneelle tiimille osoitamme myös kunniaa, näyttely on herkullinen katsoa ja ihastella läpi. Luodun taiteen monipuolisuus kuvastaa hyvin sitä mitä Suomen Taiteilijat ry tänä päivänä vapaana taideyhdistyksenä on.
Taiteilijoita ja taidevieraita kerääntui paikalle kiitettävästi ja teokset herättivät mielenkiintoa enemmänkin monissa paikalle tulleissa. Infoamme parhaamme mukaan taiteilijoita heidän töiden saamasta huomiosta.

Tervetuloa! Toivotti Taru Alho
Tervetuloa! Toivotti Taru Alho

Näyttelyn avasi yhdistyksen puheenjohtaja Taru Alho.

Hänen avajaispuheen voit lukea tästä.

“Tärkein tarkoituksemme (Suomen Taiteilijat ry:n) on luoda lisäarvoa lisäarvoa yhdistyksemme taiteilijajäsenille, mahdollisuuksia tehdä taidetta ja tuoda sitä edullisesti näkyville isolle yleisölle.”

 

 

 

 

 

 

Avajaispuheen piti kunniakkaasti näyttelymme jyryttäjänä toiminut Hanna Uggla.

Hänen avajaispuheen voit lukea tästä.

“Jyrytysessä tärkeiksi kriteereiksi nousivat värit ja materiaalin hallinta. Tuloksena on monipuolinen näyttely, jossa on sekä öljy-, akryyli-, akvarelli- ja pastellimaalauksia että kolmiulotteisia töitä eri materiaaleista. Lisäksi löytyy työ, jossa on yhdistetty oivaltavasti käsityötä ja maalausta.”

“Tämä on värikäs ja toiveikas näyttely vaikka synkkyyskin näkyy.”

2015-09-29 17.20.40
Hanna Uggla kiinnitti yleisön huomion myös yksittäisiin töihin avajaispuheensa aikana.

Avajaisten yllätyksellisestä ohjelmasta vastasi tanssitaiteilija Simo Pirskanen.

2015-09-29 17.27.51
Simo Pirskanen sai yleisön liikkumaan koko näyttelytilassa hänen ilmentäessä tanssin avulla ja verbaalisuutta hyödyntäen minkälaisia tunteita ja liikettä teokset hänessä herättivät.
2015-09-29 17.30.45
Simo Pirskainen rauhoittui hetkeksi harmoniaa tuovan taiteen eteen.
2015-09-29 17.32.20
Himmelitaiteilija Mirjam Kokoi ( toinen vasemmalta) osallistui Simon esitykseen pyytämällä Simoa katsomaan ylös: “Mitä työni sinussa herättää?” kuului kysymys. Simo vastasi vahvalla, alkuvoimaa uhkuvalla tanssilla, rytmikkään kättentaputusten kera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilannekuvia näyttelyn avajaisista 29.9.2015

 

 

 

 

 

 

Valtakunnallinen vapaa taideyhdistys jo vuodesta 1968