48. Vuosinäyttely 16.-28.8.2016

Vuosinäyttelykutsu 2016

Avajaiset 16.8. olivat menestys!

Suomen Taiteilijat ry:n 48. vuosinäyttely avautui runsaalle yleisölle tiistaina klo 17 alkaen. Ero viime vuoden näyttelyyn oli huima niin töiden määrässä kuin myös esillelaitossa. Väliseinien määrä oli käytännössä tuplaantunut ja sisään tullessa katsoja saa eteensä taulukylläisen, hokuttelevan maiseman.

Kaikkien jyrytykseen osallistuneiden taiteilijoista 45 taiteilijat työt pääsivät seinälle saakka. Avajaisissa yleisöä, taiteilijoita ja avajaisesiintyjiä oli ruuhkaksi saakka.

Ovet ovat juuri auenneet, avaisohjelma on vasta alkamassa
Ovet ovat juuri auenneet, avaisohjelma on vasta alkamassa
Puheenjohtaja Taru Alho
Puheenjohtaja Taru Alho

Avajaiset käynnistyivät tuttuun tapaan yhdistyksen puheenjohtajan Taru Alhon puheella. Puheessaan hän kertoi osallistuvien taiteilijoiden töiden tuleen näyttelyyn eri puolilta Suomea, pohjoisimmat Oulusta ja Kuusamosta. Valtakunnallisena taideyhdistyksenä jäsentaiteilijoidemme joukko koostuu erilaisista taiteilijoista ja vuosinäyttely on vuoden tärkein jäsenetu taiteilijoillemme.

 

Taidenäyttelyä pystyttämässä oli mukana iso joukko vapaaehtoisia avustajia vastaanottaen saapuvia tauluja ja asetellen niitä tilaan näyttelymme jyryttäjän Hanna Ugglan näkemyksen mukaisesti. Iso kiitos kuuluukin näille taideyhdistyksen aktiiveille ja muille avustajille näyttelyn valmistumisesta. KIITOS!

 

 

 

Seuraava puheenvuoro oli näyttelyn jyryttäjänä toimineella Hanna Ugglalla. Hän oli tehnyt ison työn näyttelyn linjan ja tason Hanna Ugglaluomisessa. Maanantaina tapahtunut ripustus ja sen suunnittelu eli koko näyttelyn yleisilme on Hannan käsialaa.

Hanna puheessaan johdatti kuuliansa taiteen kokemiseen ja kokemisen erilaisiin muotoihin. Hän kertoi näyttelyn aiheista ja nosti esille useiden taiteilijoiden töitä. Hannan puhe

 

 

 

Puheiden jälkeen yleisö aktiivisesi kiersi näyttelyä, paikalla olevat taiteilijat esitteleivät taulujaan ja puheensorina on voimakasta. Valssaamo -salissa on aika hyvä akustiikka joten, yht’äkkiä alkanut, rauhallisesti kuuluvuutta nostanut laulu hiljensi yleisön hetkeksi etsimään äänen lähdettä. Discantus kuorosta paikalle oli tullut seitsemän laulajaa, tuttavallisemmin Discantus Sisters!

Discantus Sisters!
Discantus Sisters

Yhdistelmä oli lyömätön, upea moniääninen miellyttävästi soljuva laulu hiveli korvia ja kaikki taulut sekä veistokset hellivät ja herättelivät silmiä. Tunnelma sopi loistavasti jatkoksi Hannan puheelle, kuvaus taiteen kokemisesta ja näkemisestä eri tavoin toteutui hyvin. Suosionosoitukset lauluesitykset lopussa olivat huumaavat.

Discantus on Itä-Helsinkiläinen kuoro Vuosaaresta koostuen eri ikäisistä ja todellakin laulutaitoisista naisista. Käy tutustumassa Discantus kuoroon täällä: http://www.discantus.net ja myös täällä: http://www.facebook.com/discantus.kuoro

 

Avajaisohjelman päätyttyä tunnelma Valssaamossa oli hyvä. Tässä muutamia otoksia näyttelyhuumasta.

Tuulevi hymysuin

 

tauluja ja keskusteluja

 

 

 

 

Tuula A. hyvmysuin

 

 

 

 

Alhon taulu ja kukat

 

 

 

Yleisö kuulolla

Valtakunnallinen vapaa taideyhdistys jo vuodesta 1968