Kuvia näyttelystä ja taiteilijoista

Kyllä! Juhavuosinäyttelymme taulut ja taiteilijat tutuksi. Ainakin pieni osa heistä ja isompi osa tauluista. Päivittäjänä ja kuvaajana otan taiteellisen vapauden julkaista niin näkökulmia tauluihin kuin yleiskuvia näyttelystä. Jos huomaat jotain kommentoitavaa, laita sähköpostia osoitteeseen alhotar(at)icloud.com. Kaikissa tapauksissa, nauttikaa!

Ekaterina Vedeneva

Katjan kaksi työtä tuli mukaan näyttelyyn, muotokuvia molemmat. Kysyin mistä lähtien hän on maalannut muotokuvia ja sain nauravan vastauksen: yli kolme vuotta! Hän ei ole aiemmin tarjonnut niitä Suomen Taiteilijoiden näyttelyihin, tämä selittää tietämättömyyteni. Meillä oli hauska keskustelu lasten ja nuorten mallina olemisesta. Sitä luulisi, että nykyisessä selfieiden maailmassa hyvän kuvan saaminen olisi helppoa. No, ei ole. Puhumattakaan mallina olemisesta taiteilijalle. Tämän taitaa muutkin muotokuvia maalaavat tunnistaa.

Rauni Vastinesluoma

Raunilta tuli tällä kertaa näyttelyn ainoa veistos esille. Veistoksia saisi kaikin mokomin olla enemmänkin. Tässä on Pikkutikat, materiaalina teräs ja kelopuu, hitsaten ja taonnalla taitaen. Rauni kuvaa väkevien metallien avulla uskomattoman herkästi ja elävästi luontoa, sen eläimiä. Yksityiskohdat hivelee silmiä!

 

 

 

Tuula Alho

Tuulan tunnetaan yhtenä yhdistyksenmme voimahahmoista ja luotettuna yhteyshenkilönä. Tuulan tunnistaa kaikki mutta kuinka moni tunnistaa Tuulan taulut eri näyttelyistä? Itse olen mielenkiinnolla laittanut merkille taulujen aiheiden, tekotavan, värimaailman ja tyylin muuttuvan rajusti eri näyttelyissä. Mukavaa jännittää joka kerta mitä seuraavaan näyttelyyn tulee.
Tällä kertaa esillä on kolme taulua Ystävien kesken -sarjasta. Kuvassa Tuulan kanssa on juhlapuhuja ja perhetuttu Maria Guzenina.

 

Paula Pitkänen

Paula on yksi Ateljee Aapelin taiteilijayhteisön taiteilijoista ja itse kurkistelen hänen työtilansa esillä olevia töitä innolla kun Aapelissa käyn. Tulen niistä hyvälle tuulelle! Paulalla on vielä tämän viikon näyttely Kaapelin kahvila&lounasravintolassa Hima & Salissa, käykää katsomassa sekin. Voitte käydä tutustumassa Paulaan ja hänen töihin etänä tästä linkistä: Papu Creates

 

Vicky Maaranen

Vicky tunnetusti tuo taiteen oivaltamisen ilon Ateljee Aapeliin Vedic Art -kursseillaan! Ja hyvä muistaa hänen toimivan aktiivisena varapuheenjohtajana Suomen Taiteilijat ry:ssa. Ihailen hänen taiteellista luovuuttaan ja kykyä oppia hyödyntämään erilaisia tekniikoita. Tämän muistaen en hetkeäkään ihmettele hänen olevan suosittu taideopettaja. Juhlanäyttelyyn Vicky toi Encaustic Art -menetelmällä syntyneet taideteokset. Tutustu Vickyyn etänä tästä: Vicky Maaranen

Uusi aamu
Yksityiskohtaa teoksesta Kuolema

 

Tuula Pellikainen

Muistan kun Tuulan työt tulivat arvioitavaksi ST:n hallituksen kokoukseen jäsenhakemuksen yhteydessä, teoskuvien katselusta ei meinannut tulla loppua. Samaa voin sanoa hänen juhlavuosinäyttelyn taideteoksista, katsottavaa ja oivallettavaa on niin paljon. Värien käyttö, yksityiskohtien runsaus ja kuvakokonaisuus haastaa katsomaan ja kutsuu oivaltamaan. Tässä yksityiskohtia Tuulan näyttelytöistä, käy katsomassa ja nauttimassa teoksista kokonaisuutena!

Yksityiskohtaa teoksesta Lintuihmisen opissa Levitaatio
Yksityiskohtaa teoksessa Lintuihmisen Mayat ja koodeksit

 

Aila Packalén

Aila on lyhyessä ajassa tullut tutuksi kasvoksi Suomen Taiteilijat ry:n tapahtumissa. Hän on aina paikalla kun pitää saada asioita tehtyä tai töitä hoidettua. Hänen mutkaton asenteensa haasteiden edessä näkyy hyvin hänen taiteessaan. Tekniikat voivat pysyä hyvinkin samoina mutta taidetta syntyy kaiken kokoisille pohjille ja aiheiden kirjo sekä näkemys niihin on todella runsas. Oma silmäni jää aina katsomaan Ailan värien käyttöä teoksissaan. Siinä on jotain yllättävää ja voimakasta, haaste katsojalle kenties.

 

Raivo Tõnisson

Raivo on tuottelias ja mieleen jäävä taiteilija. Hänen taiteessaan on selvästi tunnistettava omatakeinen tyyli kuin myös värien käyttö. Aiheet ovat moninaisia ja lähetymiskulma aiheeseen hyvinkin oivaltava. Teoksista ei puutu huumoria tai draamaa ja siksi Raivon töitä on aina mieluisaa käydä katsomassa. Käykää nauttimassa!

Yksityiskohta teoksesta Sumu
Kuvassa Raivo oikealla. Mukana taiteilijat Paula Pitkänen (keskellä) ja Sari-Aino Tolonen

 

Iiris Ruoho

Iiris on minulle tuntemattomampi henkilönä mutta onneksi ei taiteilijana. Hänen työnsä herättävät aina mielenkiintoa, aiheellaan ja tekniikallaan. Juhlanäyttelyyn tuli jyrytyksestä läpi kolme hiilipiirrosta. Sellaiset kolme hiilipiirrosta, että jouduin jonottamaan avajaisjuhlissa päästäkseni katsomaan ja ottamaan kuvaa teoksista. Teokset ovat lasin alla ja se häiritsee hieman näiden valokuvien katselua. Käykää katsomassa teokset paikan päällä, yksityiskohtien runsaus takuulla miellyttää silmää pitkään.

 

Mari Kopra

Marin kohdalla on tässä näyttelyssä kiinnitettävä huomiota ripustukseen. Marin teokset Kruunajaispäivä sekä Vahvuus ja Rauha ovat upeasti esillä oikein hyvässä seurassa. Kyseinen seinä on erittäin vaikuttava. Marin teoksissa korostuu taiteilija Alina Sinivaaran suosituksi huomioidut värit, sininen, keltainen ja vihreä. Mari tekee taidetta aina isosti ja hienoilla värivalinnoilla. Niitä katselessa huomaan hengittäväni syvään. Perspektiivi näissä on mielenkiintoinen, taulut ikäänkuin leijuvat ilmassa  senässä kiinni olemisen sijaan. Käykää katsomassa! Ja hengittämässä. Tutustu Mariin etänä tästä: Mari Kopra

 

Sari-Aino Tolonen

Sari-Aino kirjaimellisesti toi Encaustic Art:n Suomen Taiteilijoihin ja nykyisellään tätä menetelmää käyttää jo useampi jäsentaiteilijoistamme. Juhlavuosinäyttelyssä on esillä neljä Sari-Ainon teosta, joita kannattaa katsella lähetä ja kaukaa. Itse nautin näiden töiden katselusta lähetä, jolloin värien kirjo ja pinnan muodot kukoistavat katsojalle.
Sari-Aino on mukana Ateljee Aapelin taiteilijayhteisössä ja hän on saanut sen kukoistamaan nykyiseen olotilaan Aapelin asioiden huolellisella hoidolla ST:n hallituksessa. Hän pitää työhuoneellaan päivän pituisia Encaustic Art -kursseja, jossa työmenetelmään pääsee hyvin sisään. Kurssin tehokkuutta taiteilijalle voi arvioida käymällä katsomassa Vicky Maarasen teoksia juhlanäyttelyssämme. Tutustu Sari-Ainoon tarkemmin tästä.

 

 

 

Valtakunnallinen vapaa taideyhdistys jo vuodesta 1968